Rotosherrat

Rotosherrat eli Sami Sankilampi ja Henri-Pekka Turunen ovat molemmat entisiä elävänmusiikinyhdistys Rotos ry:n puheenjohtajia.

Kun Kulttuuriradio Oulu eli KRO aloitti toimintansa, musiikkiherrat päättivät ottaa levylaukkunsa ja käydä jakamaan indiemusiikin ilosanomaa kaikelle kansalle.

Sami Sankilampi

Sami on ollut Rotos ry:n toiminnassa toistakymmentä vuotta. Siitä yli puolet puheenjohtajistossa. Hän on toiminut pitkään keikka- ja tapahtumajärjestäjänä sekä ollut organisoimassa lukematonta määrää erilaisia kulttuuritapahtumia. Musiikkitoimittajan ja -kriitikon töitä on kertynyt vyölle vuosituhannenvaihteesta asti eri medioihin. Lisäksi Sami pyörittää oululaista kasettilevy-yhtiö Upper Class Twat Tapesia.

Indie-DJ-keikkoja hän on soitellut Oulussa viisitoista vuotta. Lähellä sydäntä on myös vinyylilevyjen keräily ja kaikenlainen jauhanta musiikista. Mikäs siis paremmin miehelle sopisi kuin oman indienörtteilyradio-ohjelman pyörittäminen? Leipätyönään Sami tekee markkinointisuunnittelua.

Henri-Pekka Turunen

Henrillä on niin ikään aktiivinen menneisyys musiikkiyhdistysten parista ja vyöllä on useampi vuosi myös Rotos ry:n puheenjohtajana. Näiden kausien kruununjalokivenä lienee Pikipopin perustamispoppoon johtaminen. Festivaalin viimeisien vuosien kehittymistä hänellä on ollut ilo seurata vähän syrjempääkin. Ensin harrastuksena lähtenyt tapahtumien järjesteleminen on hiljalleen vaihtunut myös työksi ja nyt Henri on vastaavan tuottajan roolissa rakentamassa Oulun kulttuuripääkaupunkiohjelmaa vuodelle 2026.

Musiikkibisnes on tullut hänelle vuosien saatossa tutuksi monesta näkökulmasta; artistina mm. Riutta ja Neondad -yhtyeissä, musiikkivideo-ohjaajana, DJ:nä, keikkajärjestäjänä ja kirjoittavana musiikkitoimittajana. Nyt Rotosherrat on uusi ja luonteva aluevaltaus intohimoisella tripillä indiemusiikin maailmassa.

Luo kotisivut ilmaiseksi!